کاشت هسته تمامی درختان مرکبات مانند یکدیگر است و شما به راحتی می توانید آنها را در خانه و گلدان بکارید. همچنین چند سالی است پیشنهاد شده به جای سبز عید که معمولا از گندم و حبوبات استفاده می شود سبزه نارنج یا پرتقال و لیمو برای سفره هفت سین به کار ببرید.

قبلا در یک آموزش کامل روش کاشت هسته درخت لیمو ترش را برای شما قرار داده ایم که می توانید برای مشاهده آن روی لینک زیر کلیک کنید.
روش کاشت دقیقا مشابه لیمو ترش می باشد. و ما در اینجا نیز به صورت خلاصه و مفید روش کاشت هسته نارنج و پرتقال را توضیح می دهیم.
در ادامه تصاویری از مراحل گفته شما قرار داده ایم که مربوط است به هسته های لیمو ترش اما همانطور که قبلا گفتیم روش کاشت و پروش هسته نارنج و پرتقال دقیقا مانند لیمو ترش می باشد.
در ابتدا لازم است چند عدد هسته نارنج یا پرتقال را که سالم و بزرگ تر هستند انتخاب کنید و به مدت 48 ساعت در یک لیوان آب قرار دهید.

سپس آن ها را خشک کرده و با دستمال کاغذی هسته ها را گرفته و پوست روی آنها را جدا کنید. این کار باعث می شود جوانه زنی هسته ها زودتر انجام شود.

پس از جدا کردن پوسته و آماده سازی هسته ها برای کاشت، یک گلدان کوچک را انتخاب کرده و چند عدد از هسته ها را با فاصله 1-2 سانتی متر و عمق 2 سانتی متر در گلدان بکارید.

چنانچه قصد دارید برای سبزه عید این کار را انجام دهید می توانید هسته ها را نزدیک تر هم بکارید تا سبزی آنها بیشتر دیده شود.

پس از کاشت هسته ها در گلدان آن را آبیاری کنید تا خاک مرطوب شود و سپس روی گلدان خود را با پلاستیک شفاف بپوشانید تا رطوبت خاک گلدان حفظ شود و سپس آنها را در جای پر نوری قرار دهید. (نور کافی و دور از تابش مستقیم خورشید)

پس از گذشت 1 تا 2 هفته هسته های شما شروع به جوانه زدن می کنند و شما باید پلاستیک را بردارید تا بتوانند به رشد خود ادامه دهند.



از آبیاری بیش از اندازه پرهیز کنید و آنها را در یک مکان پر نور قرار دهید تا زودتر رشد کنند.
برای خاک گلدان نیز می توانید از مخلوط پیشنهادی سایت کوکا یعنی (60 درصد کوکوپیت یا پیت ماس + 30 درصد پرلیت و 10 درصد پوکه صنعتی سبک برای کف گلدان) استفاده کنید.
به خاطر کاشت این هسته ها در خانه و عدم نیاز اولیه نهال های جوان به کود و خاک مقوی باغچه، مخلوط بالا کاملا بهداشتی و مناسب محیط منزل می باشد. برای آشنایی بیشتر شما با این مخلوط ما یک مقاله جامع برای شما آماده کرده ایم که در لینک زیر می توانید اطلاعات خوبی به دست آورید.
********************
روش درست کردن سبزه عیدباهسته های پرتقال ولیمو ونارنج
تحقیقات نشان داده که هرساله حجم زیادی ازگندم وعدس ولوبیاوحبوبات دیگربادرنظرگرفتن مصرف آب شیرین وتصفیه شده برای عیدازبین میرود. ازآنجا که سبزه زیبایی خاصی به سفره هفت سین میدهد نمیتوان از وجود آن چشم پوشی کرد.به همین خاطر تصمیم گرفتیم که به جای حبوبات از هسته های مرکبات که دورریختنی بود استفاده کنیم.که نسیم فان شما را دراین راه یاری می رساند.
آموزش سبز کردن تخم مرکبات :
۱-هسته نارنج یا پرتقال یا لیمو را تا۲۴ساعت داخل آب میگذاریم.
۲-بعد از۲۴ساعت پوست روی هسته را با دقت جدامیکنیم که به مغز دانه آسیبی وارد نشود.
۳-تخم مرکبات پوست گرفته شده را داخل آب میگذاریم که خشک نشوند.
۴-تخم ها رابا دقت و مرتب روی خاک گلدان می چینیم. خاک باید سبک باشد.فاصله ها بایدنه خیلی کم باشدنه خیلی زیاد.
۵-روی دانه ها را یک لایه نازک خاک ریخته و با سنگ های ریز می پوشانیم.
۶-با اسپری خاک راخیس می کنیم. دو روز اول رویش پلاستیک بگذاریدو چند بار آب بدهید.
۷-کم کم تخم ها سبز میشوند و از لابلای سنگ ها بیرون می آیند و تبدیل به نهال های سبز و زیبایی می شوند.
روش دیگری برای سبز کردن تخم مرکبات
۱. جداکردن هسته ها از پرتقال
سعی کنید که یک پرتقال هستهدار را برای این کار انتخاب کنید. توجه داشته باشید که از هستههای لکه دار استفاده نکنید و اجازه ندهید که هستهها در طول کارخشک شوند.
۲. تمیز کردن هسته ها
با انگشتانتان کاملا هستهها را زیر آب بشوئید.
سعی کنید که هیچ چیزی در میان هستهها باقی نماند و مراقب باشید که هستهها آسیب نبینند.
۳. خیساندن هسته ها در لیوان آب به مدت یک شب
نیازی نیست که روی لیوان را بپوشانید.توجه کنید که باید هستهها را در آب ولرم بگذارید.
۴. قراردادن هسته ها در یک حوله کاغذی مرطوب
توجه: هسته ها می بایست کاملا به واسطه حوله مرطوب پوشانده شوند
برای درست کردن سبزه عید با هسته پرتقال و لیمو شما باید همواره سعی کنید که هستهها را مرطوب نگه دارید. در صورتی که هستهها خشک شوند دیگر جوانه نخواهند زد.
۵. قرار دادن هسته ها درون یک پاکت پلاستیکی
- کیسه پلاستیکی باعث میشود که رطوبت هستهها حفظ شود. البته اجازه تبادل هوا را هم بدهید. با این کار شما اساسا یک گلخانه کوچک را برای هستههای خود به وجود آوردهاید.
- ۶. نگهداری هسته های پرتقال در محلی گرمهستههای پرتقال یا لیمو در دمایی معادل ( ۲۱ تا ۲۴ درجه سانتیگراد) جوانه میزنند.
لبهی پنجرهای که آفتاب به خوبی از آن به داخل میتابد میتواند مکان خوبی برای نگهداری از هستهها باشد. البته اگر به گلخانه دسترسی دارید؛ گلخانه نیز مکان بسیار خوبی است. - ۷. مرطوب کردن پی در پی حوله کاغذیبطور منظم هستهها را بررسی کنید و اگر رطوبتشان را از دست داده بودند آنها را دوباره مرطوب کنید. برای درست کردن سبزه عید لازم است که هستهها همیشه مرطوب و گرم بمانند.
- ۸. انتظار به مدت ۲ هفتههستههای پرتقال و یا لیمو برای جوانه زدن به دو هفته زمان نیاز دارند.
- ۹. انتقال هستهها به داخل ظرف تزئینیحال هستهها را به داخل ظرف مورد نظرتان انتقال دهید و روزی یکبار آنها را مرطوب کنید تا از خشک و پلاسیده شدن آنها جلوگیری بعمل آید.