مجله سیبسبز - ستاره محمد: به گفته دکتر مجید صمصامی، دبیر علمی نخستین کنگره بینالمللی سرطانهای دستگاه گوارش در حال حاضر حدود 400 هزار نفر از ایرانیان به سرطان مبتلا هستند و سالانه تقریبا 85 هزار نفر به این تعداد اضافه میشود. آنچه اهمیت موضوع را پررنگ میکند ابتلای تعداد زیادی از این افراد به سرطانهای دستگاه گوارش است. دکتر محمداسماعیل اکبری، رئیس این کنگره نیز نظری مشابه دارد و معتقد است حدود 25 درصد از سرطانهای شایع کشور به دستگاه گوارش مربوط میشود که در این میان سرطان معده در صدر قرار دارد. بعد از آن هم سرطانهای کلون، رکتوم و مری جزء 10 سرطان شایع ایران به حساب میآید. همه اینها در حالی است که اغلب افراد فکر میکنند سرطان فقط برای دیگران پیش میآید و به همین دلیل نسبت به عوامل خطرساز آن بیاهمیت هستند اما باید بدانید این بیماری فقط به ژنتیک مربوط نمیشود بلکه افزایش سن، الگوی غلط زندگی، تغذیه نامناسب و آلودگیهای محیطی و شغلی همگی میتوانند شما را در خطر ابتلا به آن قرار دهند بنابراین اگر میخواهید از سرطان در امان بمانید حتما این مقاله را بخوانید تا با انواع سرطانهای دستگاه گوارش، علائم، عوامل خطر و راههای تشخیص، درمان و پیشگیری از آنها آشنا شوید.
تازگیها زود سیر میشوید؟ این یعنی خطر!
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1238
بزرگان دینی ما نیز همیشه بر این اصل تاکید کرده اند. این کار باعث می شود که کالری زیاد و بی استفاده وارد بدن نشود و بدن از هر آن چه مصرف کرده است به بهترین نحو استفاده کند.
این روزها همه ی ما در مقایسه با 50 سال گذشته روزانه حدود 140 کالری کمتر می سوزانیم؛ به خاطر اینکه در گذشته کارهای روزمره نیاز به تلاش فیزیکی بیشتری داشت و مردم بیشتر راه می رفتند؛ اما با تکنولوژی های جدید، فعالیت های فیزیکی کاهش پیدا کرده است و مردم بی تحرک تر شده اند. محققان بر این باور هستند که برای مقابله با اثرات این تغییرات و جلوگیری از چاقی لازم است ورزش کنیم و بدون اینکه کاملا سیر شده باشیم دست از غذا بکشیم. در این مطلب به شما خواهیم گفت که چرا قبل از اینکه کاملا سیر شویم باید از سر سفره یا میز غذا بلند شویم.
قرص سیر,سیر تازه,سیر پخته,فواید سیر,مقدار مصرف سیر,بهترین شکل مصرف سیر,رفع بوی بد سیر رفع بوی سیر
برخی ها از سیر به علت بویی که در نفس انسان بوجود می آورد، فراری هستند و بعضی ها هم به علت منفعتهای زیادی که برای سلامتی دارد، از آن استفاده میکنند ولی باید همواره این مورد را مد نظر داشه باشیم که مصرف سیر، شرایط بخصوصی دارد ا که اگر به این شرایط اهمیت داده نشود، آنقدرها هم که باید از فواید سیر بهرمند نمی شوند
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1326
فایده های مصرف سیر,عوارض مصرف سیر,مصرف سیر در شیردهی,تداخل سیر با داروها
سیر دارای ترکیبات قوی حاوی سولفور است که بوی تند مشخصه آن است. آلیسین، از ترکیبات مهم درسیر است که خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی، ضد قارچی و آنتی اکسیدان دارد. سیر همچنین دارای سلنیوم است. آلیسین، به همراه ترکیبات دیگر در گردش خون، گوارش و سیستم ایمنی بدن تاثیر میگذارد و به کاهش فشار خون، سم زدایی و … کمک میکند
سیر یک گیاه از راسته مارچوبه ای ها و تیره نرگسیان و زیر خانواده پیازیان است. مصرف سیر بعنوان فرآورده دارویی و در عین حال یک چاشنی غذایی، سابقه ای به اندازه تاریخ بشر دارد. مصری های باستان و چینی ها از سیر بعنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی استفاده می کردند و حتی کارگران اهرام مصر هم که به بیگاری کشیده می شدند، سهمیه روزانه سیر داشتند. هرودوت اولین شورش کارگری ثبت شده در تاریخ را گزارش کرده است که در آن کارگران معبد خوفو به دلیل قطع جیره سیر روزانه خود سر به طغیان برداشته اند.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1323
فواید سیر در طب سنتیسیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتیمتر نیز می رسد . قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید می باشد . برگهای آن باریک و نواری شکل برنگ سب تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود .
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1173
هرچند همه سیر را به عنوان چاشنی می شناسند، اما سیر یک گیاه دارویی است. زمانیکه درباره خواص و فواید سیر صحبت می کنیم، باید بوی کمی که این گیاه دارویی ایجاد می کند را هم در نظر بگیریم، هرچند که این بو برای دوستداران این گیاه دارویی نه تنها آزاردهنده نبوده، بلکه حتی ممکن است، دوست داشتنی هم باشد.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1263
سیر تازه و پیاز خام از چربی سوزهای قوی هستند. خواص بسیار زیاد دیگری هم دارند ولی فعلا برای من همین خاصیت چربی سوزی مهمترین ویژگی این دو اعجاز طبیعت است. البته بهتر است در مورد سیر و پیاز به جای چربی سوز بگوییم ذوب کننده چربی! برای همین سیر و پیاز باید جزیی از هر برنامه کاهش وزن و رژیم لاغری اصولی باشد.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1524
سیر که خواص ضد سرطانی و ضد ویروسی دارد و همچنین مصارف زیادی در طب سنتی داردو مطمئنا درباره فواید بی نظیران زیاد شنیده اید ایا درباره مصرف ان قبل از صبحانه چیزی شنیده اید؟
حتماً میدانید که قرنهاست از سیر به عنوان یک ماده غذایی درمانگر با خواص دارویی زیاد استفاده میکنند.
بدون شک راجع به خواص بینظیر سیر زیاد شنیدهاید. حتماً میدانید که قرنهاست از سیر به عنوان یک ماده غذایی درمانگر با خواص دارویی زیاد استفاده میکنند. سیر گیاه بومی هند است و اگر به صورت ناشتا مصرف بشود مانند یک آنتیبیوتیک کاملا طبیعی عمل میکند؛ اما چرا ناشتا؟ در این مطلب میخواهیم به همین سوال پاسخ دهیم.
چرا ناشتا؟ چون صبحها و به صورت ناشتا باکتریها مقاومت کمتری دارند و سیر با سرعت بیشتری روی آنها تأثیر میگذارد.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1131
محتوای بالای آنتیاکسیدانها در سیر آن را به یک تقویتکننده سیستم ایمنی تبدیل کرده است. این تأثیرات تنها با خوردن روزانه 2 تا 3 حبه سیر ایجاد خواهد شد.
سیر که یکی از سینهای سفره هفتسین ما ایرانیهاست را همه دنیا از دیرباز به عنوان یک ماده غذایی طبیعی دارای قدرت درمانی بالقوه میشناسند. این ماده غذایی علیرغم تأثیر بدی که بر بوی عرق و بوی دهان دارد محبوبیت زیادی داشته و شدیداً مورد توجه قرار گرفته است. سیر در تمام نقاط دنیا میروید و میتوان گفت همهی مردم آن را به صورت خام، پخته و یا سرخشده مصرف میکنند.
رژیمدرمانها و پزشکان معمولاً توصیه میکنند افراد بزرگسال روزانه 2 تا 3 حبه سیر و کودکان روزانه نصف حبه سیر مصرف کنند؛ اما توجه داشته باشید مصرف مقادیر بیشتر از این، معمولاً توصیه نمیشود.
سیر تواناییهای جالبی در تامین سلامتی ما دارد. علاوه بر مصرف خوراکی، امروزه سیر در صنایع دارویی نیز جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده؛ اما مسئله آنجاست که بوی نامطلوب سیر باعث میشود خیلی از افراد مخصوصاً افراد جوان علاقهای به مصرف آن نداشته باشند. در اینجا میخواهیم با بررسی مهمترین تأثیرات سیر در سلامتی به صورت کاملا منطقی از شما بخواهیم تا خودتان انتخاب کنید که سیر را مصرف کنید یا نه.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1245
به گزارش فرازنیوز، احشایی چون دل، جگر و سنگدان مرغ پروتئین باکیفیتی داشته و به دلیل آنکه منبع غنی آهن، روی، سلنیوم، ویتامین A و B۱۲ است به روند خونسازی کمک کرده و برای رشد کودک و نوجوان مفید است. میزان آهن سنگدان و دل مرغ تقریبا با گوشت آن برابری میکند، اما بسیار پرچرب بوده و به ویژه سنگدان، کلسترول بالایی دارد.
چربی آن از نوع اشباع و میزان اسیدهای چرب امگا ۶ آن بیش از امگا ۳ است. در نتیجه مصرف بیش از یک یا دو بار آن در ماه میتواند زمینه ساز التهاب بافتی در افراد مستعد شود.
به گفته متخصصان میزان کادمیوم، سرب و کروم سنگدان بالاتر از دل بوده و به هیچ عنوان نمیتوان آن را جایگزین گوشت کرد. احشای طیور برای مبتلایان به بیماریهای قلبی ـ عروقی، چربی خون بالا و نقرس محدودیت مصرف دارد. معمولا مقدار مشخصی آنتیبیوتیک برای پیشگیری از ابتلا به بیماری در آب مرغهای معمولی، ریخته میشود. تمام شرکتهایی که این آنتیبیوتیکها را تهیه میکنند، روی بستهبندی داروهای خود مینویسند مدت زمان منع مصرف گوشت مرغ بعد از مصرف آن آنتیبیوتیک خاص، چقدر است. تقریبا بین ۵ تا ۱۴ روز بعد از مصرف آنتیبیوتیکها، عمل ذبح مرغها و مصرف گوشت آنها نباید در دستور کار مرغداریها قرار داشته باشد.
نظارت بر این کار، برعهده مسئولان دامپزشکی و خود مرغداریهاست. متاسفانه در برخی از مرغداریهای ایران، این نظارتها صورت نمی گیرد و مرغدار هم تا روزها و ساعتهای آخر، به مرغها آنتیبیوتیک میدهد. البته گوشت مرغ، کمتر تحتتاثیر آنتیبیوتیکها قرار میگیرد و بیشتر آنتیبیوتیکها در جگر و کلیههای مرغ تجمع پیدا میکنند.
تحقیق در دانشکده دامپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران نشان میدهد بد بودن شرایط جوی، پایین بودن آگاهی مرغدارها و تراکم فراوان مرغداریها در برخی مناطق کشور، باعث افزایش مصرف آنتیبیوتیکها میشود. متاسفانه گاهی برخی آنتیبیوتیکهای ممنوع هم در این مرغداریها استفاده میشوند. به همین دلیل بهتر است مرغهای بستهبندی زیرنظر سازمان دامپزشکی را از فروشگاههای معتبر خریداری کنید و گوشت مرغ را پیش از مصرف کاملا بپزید.
فرایند پختن، میتواند تا حد فراوانی زمینه ساز از بین رفتن برخی از این آنتیبیوتیکها شود. نوشیدن آبمیوههای تازه، سالم و طبیعی مانند آب مرکبات با غذاهای گوشتی، هم باعث افزایش جذب آهن این موادغذایی در بدن میشود و هم ارزش تغذیهای وعده غذایی را بالاتر میبرد.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1611
به گزارش فرازنیوز، دکتر فریده عطار عضو هیأت علمی دانشگاه گیاه شناسی دانشگاه تهران گفت: زنجبیل در بدن گرما تولید میکند و مواد سمی و زائد بدن را به صورت عرق از بدن خارج میکند.
وی افزود: استفاده از چای زنجبیل هضم غذا را آسان میکند و اثرات سودمندی در رفع تهوع دارد همچنین به عنوان درمانی سنتی برای سرماخوردگی و گلودرد و آنفولانزا به کار میرود. از دیگر خواص آن میتوان به بهبود گرفتگیها و دردهای عضلانی، جوان کننده پوست، رفع ماشین گرفتگی اشاره کرد. همچنین از پوست در برابر سرمای زمستان محافظت میکند.
عطار گفت: چربیهای ضروری موجود در این ماده غذایی باعث میشود جریان خون در بدن افزایش یابد و این به بهبود دردهای عضلانی و رفع خستگی عضلاتی که از آنها کار کشیدهاید، میشود.
برای تهیه چای زنجبیل آب را جوش بیاورید. ورقه زنجبیل را به آن اضافه کنید و 15 الی 20 دقیقه بگذارید تا بماند بعد از صافی رد کنید.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1049
به گزارش فرازنیوز، فلافل یکی از غذاهای اصیل، خوشمزه و پرخاصیت عربی به شمار میرود که به آسانی با نخود درست میشود. این غذای لذیذ در اکثر ساندویچیها به عنوان یکی از پرفروشترین غذاها شناخته میشود به شکلی که بسیاری از ساندویچیها با کنار گذاشتن بقیه ساندویچها و غذاهای آماده و فست فودی خود، فلافل را به صورت سلف سرویس به مشتریان ارائه میکنند.
طرز تهیه فلافل
مواد لازم:
نخود پخته
2 پیمانه (450 گرم)
پیاز پوست کنده و خرد شده
2 عدد متوسط
جعفری تازه ساتوری شده
2 برگ
تخم مرغ
2 عدد
سیر ریز خرد شده
4 حبه
روغن زیتون
2 قاشق غذاخوری
نمک
به میزان لازم
فلفل قرمز
کمی
خرده نان
در صورتی مصرف می کنیم که مایه فلافل چسبنده باشد
آرد
برای پوشاندن روی فلافل ها
طرز تهیه:
در ابتدای کار برای تهیه فلافل کمی روغن را داخل یک تابه یا قابلمه مناسب ریخته و آن را روی حرارت می گذاریم تا گرم شود. پیاز خرد شده را به همراه کمی نمک داخل روغن داغ کمی تفت می دهیم. حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا پیازها کم کم بپزد و شفاف گردند.
داخل یک کاسه بزرگ، نخود پخته، پیاز سرخ شده، سیر خرد شده و جعفری تازه ساتوری شده را می ریزیم و سپس تخم مرغ ها را داخل آن می شکنیم و کم نمک و فلفل قرمز داخل آن ریخته و آنها را کاملاً مخلوط می کنیم.
مخلوط فلافل را داخل دستگاه غذا ساز می ریزیم تا نخودها کاملاً له شوند و مایه مناسبی به دست آید. اگر چسبندگی مایه کم بود، کمی خرده نان به آن می افزاییم.
از مایه فلافل به اندازه یک گردو بر می داریم و آن را به شکل توپهایی به قطر 3 سانتیمتر در می آوریم و آنها را داخل آرد می غلطانیم تا سطح آنها با آرد پوشیده گردد.
داخل یک تابه مناسب به اندازه 3 انگشت روغن زیتون می ریزیم و آن را روی حرارت می گذاریم تا داغ گردد . پس از داغ شدن روغن زیتون، فلافل ها را داخل آن می ریزیم و آنها را به مدت حدود 4 دقیقه سرخ می کنیم تا رنگ آنها قهوه ای شوند. سپس آنها را از روغن در می آوریم و روی کاغذ آشپزخانه می گذاریم تا روغن اضافی آنها گرفته شود. در زمان پخت فلافل توجه داشته باشید که شعله آنقدر زیاد نباشد که روغن بسوزد و فلافل مغزپخت نشود.
فهرست مواد مغذی
فلافل
توجه فرمائيد كه این مقادير مربوط به مواد مغذي موجود در 100 گرم از است.
نخود
انرژي
224.3
كيلوكالري
آب
52
گرم
كربوهيدرات
27.5
گرم
پروتئين
9.155
گرم
چربي
9.12
گرم
فيبر خوراكي
6.901
گرم
كلسيم
44.37
ميلي گرم
فسفر
145.1
ميلي گرم
آهن
2.303
ميلي گرم
روي
1.468
ميلي گرم
مس
0.236
ميلي گرم
پتاسيم
283.1
ميلي گرم
سديم
355.6
ميلي گرم
منيزيوم
40.14
ميلي گرم
ويتامين آ ( رتينول)
2.856
واحد
بتاكاروتن
2.856
ميكرو گرم
آ.توكوفرول
0.412
ميلي گرم
ويتامين ث
1.271
ميلي گرم
ويتامين ب1
0.106
ميلي گرم
ويتامين ب2
0.081
ميلي گرم
ويتامين ب6
0.137
ميلي گرم
ويتامين ب12
0.018
ميكرو گرم
نياسين
0.542
ميلي گرم
فولات
88.38
ميكرو گرم
اسيد چرب اشباع
2.616
گرم
اسيد چرب با چند پيوند غير اشباع
1.968
گرم
اسيد چرب با يك پيوند غير اشباع
3.627
گرم
كلسترول
6.831
ميلي گرم
سرين
276
ميلي گرم
قند
4.754
گرم
گلوكز
0.123
گرم
مالتوز
0.243
گرم
ساكاروز
0.123
گرم
فروكتوز
0.123
گرم
گالاكتوز
0.123
گرم
تخم مرغ
انرژي
358
كيلوكالري
آب
48
گرم
كربوهيدرات
1.782
گرم
پروتئين
16.75
گرم
چربي
30.86
گرم
خاكستر
1.77
گرم
كلسيم
137
ميلي گرم
فسفر
448.1
ميلي گرم
آهن
3.531
ميلي گرم
روي
3.111
ميلي گرم
مس
0.025
ميلي گرم
پتاسيم
93.83
ميلي گرم
سديم
42.8
ميلي گرم
منيزيوم
9.012
ميلي گرم
منگنز
0.069
ميلي گرم
ويتامين آ ( رتينول)
584
واحد
ويتامين ك
146.9
ميكرو گرم
ويتامين ب1
0.17
ميلي گرم
ويتامين ب2
0.638
ميلي گرم
ويتامين ب5
3.807
ميلي گرم
ويتامين ب6
0.392
ميلي گرم
ويتامين ب12
3.111
ميكرو گرم
نياسين
0.015
ميلي گرم
فولات
146.1
ميكرو گرم
اسيد چرب اشباع
9.547
گرم
اسيد چرب با چند پيوند غير اشباع
4.198
گرم
اسيد چرب با يك پيوند غير اشباع
11.73
گرم
كلسترول
1297
ميلي گرم
LIFA
3.539
گرم
والين
932.9
ميلي گرم
ليسين
1330
ميلي گرم
leu
1472
ميلي گرم
ILE
848.1
ميلي گرم
تريپتوفان
195.9
ميلي گرم
هيستيدين
434.2
ميلي گرم
سيستئين
300
ميلي گرم
متيونين
416
ميلي گرم
THR
890.1
ميلي گرم
تيروزين
746.1
ميلي گرم
فنيل آلانين
716
ميلي گرم
سرين
100
ميلي گرم
سیر
انرژي
149
كيلوكالري
آب
58
گرم
كربوهيدرات
33.07
گرم
پروتئين
6.367
گرم
چربي
0.5
گرم
خاكستر
1.5
گرم
فيبرخام
1.5
گرم
فيبر خوراكي
2.1
گرم
كلسيم
181
ميلي گرم
فسفر
153
ميلي گرم
آهن
1.7
ميلي گرم
روي
1.167
ميلي گرم
مس
0.367
ميلي گرم
پتاسيم
400
ميلي گرم
سديم
17
ميلي گرم
منيزيوم
25
ميلي گرم
سلنيوم
0
ميلي گرم
منگنز
1.667
ميلي گرم
ويتامين ث
31.2
ميلي گرم
ويتامين ب1
0.2
ميلي گرم
ويتامين ب2
0.1
ميلي گرم
ويتامين ب5
0.6
ميلي گرم
ويتامين ب6
1.223
ميلي گرم
نياسين
0.7
ميلي گرم
فولات
3.1
ميكرو گرم
اسيد چرب اشباع
0.1
گرم
اسيد چرب با چند پيوند غير اشباع
0.233
گرم
LIFA
0.233
گرم
والين
291
ميلي گرم
ليسين
273
ميلي گرم
leu
308
ميلي گرم
ILE
217
ميلي گرم
تريپتوفان
66
ميلي گرم
هيستيدين
113
ميلي گرم
سيستئين
65
ميلي گرم
متيونين
76
ميلي گرم
THR
157
ميلي گرم
تيروزين
81
ميلي گرم
فنيل آلانين
183
ميلي گرم
قند
1
گرم
آرد
نرژي
358.6
كيلوكالري
آب
گرم
كربوهيدرات
59.17
گرم
پروتئين
16.02
گرم
چربي
7.015
گرم
فيبر خوراكي
8.045
گرم
كلسيم
511.3
ميلي گرم
آهن
0.481
ميلي گرم
پتاسيم
829.3
ميلي گرم
سديم
8.045
ميلي گرم
اسيد چرب اشباع
1
گرم
قند
1
گرم
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1170
به گزارش فرازنیوز، شاید با مصرف دانههای کتان دستیابی به شکمی صاف دیگر تنها یک رویا نباشد. دانه کتان یک بسته مغذی و سرشار از "چربی غیر اشباع " است که بیشتر از آنچه تصور میشود برای بدن مفید است.
از سوی دیگر، مصرف این دانه به مشکل نفخ و یبوست کمک میکند و به دلیل دارا بودن فیبر زیاد سیستم هاضمه و فعالیت آن را تنظیم میکند.
بر این اساس توصیه میشود یک قاشق تخم کتان را به صبحانه و یا سالاد ناهار خود بیفزایید و در نهایت پیامد آن را در کاهش چربیهای شکمی ببینید.
منبع: شبکه خبر
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1151
تغذیه و سلامت - فرازنیوز: رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش بهترین انتخابها برای وعدههای غذایی ماه مبارک رمضان را اعلام کرد: در افطار لبنیات مثل (دوغ و ماست) مصرف نشود زیرا بسیار سرد است و برای مغز مضر بوده و چه بسا احساس کسالت به انسان دست دهد.
کد مطلب: 44607| زمان انتشار: ۱۳۹۳/۴/۱۱ ۱۲:۲۸:۱۰|نسخه چاپی
در طول ماه مبارک رمضان رژیم غذایی شما نباید با حالت عادی تفاوت زیادی داشته باشد بلکه باید به گونهای باشد که وزن شما کاهش یا افزایش زیادی پیدا نکند. البته برای افرادی که اضافه وزن دارند ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی جهت کاهش وزن مختصر و همچنین کسب آمادگی برای شروع برنامه کاهش وزن بعد از ماه مبارک است.
سحری مثل ناهار
وی اظهار کرد: وعده سحری بهتر است مثل وعده ناهار باشد و غذای اصلی در این وعده صرف شود: انواع چلوخورشتها (البته کم چرب و سرخ نشده)، پلوهای مخلوط با حبوبات و سبزیجات (عدس پلو، لوبیا پلو و سبزی پلو) به همراه مرغ، ماهی یا گوشت به همراه سبزی خوردن یا سالاد و ماست برای این وعده مناسب است. مصرف سالاد و یک واحد میوه تابستانی به کنترل تشنگی تا اواسط روز کمک میکند. از نوشیدن چای بلافاصله بعد از اتمام سحری اجتناب کنید، زیرا باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمکهای معدنی مورد نیاز بدن در طول روز میشود. توصیه میشود از مصرف قند و شکر مخصوصا در وعده سحر پرهیز کنید، زیرا باعث احساس گرسنگی زود هنگام میشود.
وی تاکید کرد: روزهداری بدون صرف سحری برای تمام گروههای سنی بویژه نوجوانان و جوانان میتواند با عوارض زیادی همراه باشد، گرچه در طی ماه رمضان و بویژه روزهای اول ممکن است هیچ کدام از عوارض، شکایتی را در فرد ایجاد نکنند، اما قطعا عوارض بلندمدتی خواهند داشت، بنابراین اهمیت ویژهای به وعده سحری بدهید. حتی اگر سالها بدون سحری روزه میگرفتید از امسال این عادت مضر را اصلاح کنید.
همزمان چند نوع غذا نخورید
وی تصریح کرد: وعده شام بهتر است با فاصله یک ساعت بعد از افطار باشد. سوپ سبزیجات و مرغ، آش جو، حلیم بدون روغن، خوراک لوبیا با هویج، عدسی، خوراک سبزیجات، خوراک گوشت بدون چربی، ماهی کبابی با کمی نان (بهتر است از نانهای سبوسدار مثل سنگک استفاده کنید) به همراه ماست و خیار یا دوغ پروبیوتیک و سبزی خوردن یا سالاد از انتخابهای مناسب برای این وعده هستند. از مصرف چای بلافاصله بعد از شام نیز خودداری کنید، چون جذب آهن منابع غیرگوشتی را کاهش میدهد.
چند پیشنهاد برای وعده افطار
وی توصیه کرد: به هنگام افطار ابتدا روزه خود را با چای یا شیر گرم و خرما یا کشمش باز کنید، سپس به طور متناوب در طی هفته میتوانید مقداری نان و پنیر و سبزی و گردو یا شامی یا انواع کوکو و یا چند قاشق فرنی یا شیربرنج به آرامی میل کنید. پیش از احساس سیری دست از خوردن بکشید، زیرا بعد از 20 دقیقه کاملا احساس سیری ایجاد میشود.
شام تا سحر
وی گفت: بهتر است به عنوان دسر بعد از شام از 3 تا 4 واحد میوههای تابستانی استفاده کنید. نوشیدن آب را در فاصله شام تا سحر (حداقل به میزان 3 لیوان) فراموش نکنید.
مواد غذایی مفید برای پیشگیری از یبوست
وی اظهار کرد: استفاده از غذاهای حاوی فیبر شامل انواع میوه و سبزی، نان سبوسدار، نخود سبز، کدومسمایی، بلغور، اسفناج و سایر گیاهان مثل برگ چغندر، میوههای خشک مخصوصا گلابی، آلو، انجیر و بادام برای پیشگیری از یبوست و احساس دیرتر گرسنگی در طی روز توصیه میشود.
منبع: ایسنا
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1193
به گزارش سرویس کودک جام نیوز به نقل از شیاچیلدرن، بچه های گلم همیشه پوست میوه ها دور ریختنی نیست شما می تونید از اونها استفاده های خوبی کنید.
پرتقال
پوست پرتغال سرشار از ویتامین ث است و داروی سرما خوردگی است. اگر سرما خوردید، با کمک بزرگترها، پوست یک پرتغال رسیده را در سه لیوان آب بجوشانید؛ بعد آن را با عسل شیرین کنید و بنوشید. از پوست پرتغال برای تمیز کردن کیف و کفش چرمی تان و برق انداختن آنها نیز می توانید استفاده کنید.
سیب
سیب را همیشه با پوست بخورید؛ چون ویتامین موجود در پوست آن، از خود سیب بیش تر است . شما می توانید با پوست های خشک سیب یک چای مفید درست کنید و بنوشید. این جوشانده برای درمان چاقی و تب خال و برخی بیماری های دیگر مفید است. اگر روزانه یک قاشق مربا خوری گَرد پوست سیب را در یک لیوان آب حل کنید و بخورید، کلیه هایتان بهتر کار می کند.
لیموترش
پوست لیموترش هم ویتامین ث زیادی دارد. مقدار کمی پوست لیموترش را درمقابل آفتاب خشک و آسیاب کنید و هفته ای یکبار(یادتان باشد فقط هفته ای یکبار) دندان هایتان را با گَرد آن مسواک بزنید.این کار باعث سفیدی دندان ها و استحکام لثه ها می شود.
لیمو شیرین اگر چای را با پوست لیمو شیرین یا پوست لیمو ترش دم کنید، سرفه را آرام می کند.پوست لیمو شیرین، برعکس پسرعموی ترش خود، برای اعصاب هم هیچ ضرری ندارد.
نارنج
پوست نارنج همه ی خواص پوست پرتغال را دارد. خوردن یک لیوان چای پوست نارنج جوشانده با یک قاشق مربا خوری عسل و دو قاشق غذا خوری عرق بهار نارنج، بی خوابی را برطرف می کند. چای پوست نارنج بهتر است دو ساعت قبل از خواب خورده شود.
نارنگی
از پوست نارنگی برای تهیه ی مربا و مزه دادن به انواع غذاها استفاده می کنند. پوست نارنگی شیرین تر از پوست بقیه ی مرکبات است .
انار
کسانی که دندان هایشان را می کشند، برای جلوگیری از خونریزی می توانند پوست انار را بجوشانند وآب آن را در دهان بچرخانندو سپس بیرون بریزند. همچنین اگر لثه ی کسی چرک کرد، می تواند تا رسیدن به مطب دندانپزشک کمی گرد پوست خشک شده ی انار را روی آن بپاشد.
موز
اگر لکه ی جوهری به انگشتتان خورد وخواستید آن را زود پاک کنید، قسمت داخلی پوست موز را روی لکه بمالید . فوری پاک می شود.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1003
گاهی اوقات کمبود برخی مواد مغذی در بدن می توانند عامل به وجود آورنده استرس باشند.
فشارها و تنش ها روح ما را خسته و ذهن ما را تخریب می کنند و همچنین توانایی مقابله با بیماری ها را از بین می برند ولی با تغذیه مناسب و متعادل می توانید با این مواد مقابله کنید.
:: موضوعات مرتبط:
تغذیه و سلامتی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 1413